Hier bestel je de Franse keuken voor thuis

Bouchon du Centre in Amsterdam

De restaurants in Nederland moeten vanwege het coronavirus voorlopig hun deuren gesloten houden. Gelukkig mogen ze wel afhaalmaaltijden leveren. Waar kun je terecht voor een fijne Franse maaltijd?

Let op: sommige restaurants bezorgen alleen in bepaalde delen van een stad. En heb je tips om deze lijst aan te vullen? Mail ze naar info@monsieurplusfours.nl

AMSTERDAM

Restaurant Arles

Neobistro Arles in de Pijp serveert voor 29,50 euro een driegangenmenu. Bestellen kan telefonisch (vanaf 16 uur 020-6798240) of per mail (info@arles-amsterdam.nl). Meer info: arles-amsterdam.nl

Bistro des Alpes

Trek heeft in fondue, raclette en tartiflette? Dan ben je bij Bistro des Alpes aan het juiste adres. Dit restaurant biedt een kleine selectie van zijn kaart om mee te nemen. Inclusief fijne desserts en wijnen. Meer info: bistrot-des-alpes.nl

Bouchon du Centre

Hanneke Schouten van Bouchon du Centre staat bekend om haar Lyonese keuken. De komende tijd serveert ze haar klassiekers als afhaalmaaltijden. Het aantal bestellingen was zo overweldigend dat Hanneke, die het restaurant in haar eentje runt, heeft moeten besluiten om alleen nog maar aan haar vaste klanten te leveren.

Brasserie Van Baerle

Brasserie Van Baerle presenteert een driegangenkeuzemenu met ‘typische brasseriegerechten’ die je bij het restaurant kunt afhalen. Alles op de juiste temperatuur, warm dus – waar van toepassing. Menuprijs (inclusief brood en boter van De Keizershof): 32 euro.

Brasserie Marie

Brasserie Marie (Hotel De L’Europe) presenteert ‘Marie chez vous’ (Marie bij u thuis). De brasserie doet de boodschappen, kookt en bereidt de gerechten. Het enige wat je hoeft te doen is het op te halen en de laatste hand te leggen aan de twee gangen. Het ‘Marie chez vous’-tweegangenmenu is verkrijgbaar voor 19,50 euro per persoon. Meer info: marieamsterdam.com.

Café Caron

Voor een take-away driegangenmenu met een bijpassende fles wijn kun je ook terecht bij Café Caron. Op het menu stonden laatst bijvoorbeeld gepofte en gerookte bietjes (met tijm, mayonnaise en Reypenaer), Coquelet Café Caron (met savooie kool, krieltjes en donkere kippenjus) en toe: Tarte Tatin. Het pakket gaat  vergezeld van een korte uitleg: een paar simpele (opwarm)handelingen en dan genieten. Meer info: cafecaron.nl

L'Entrecôte et les Dames

L’Entrecôte et les Dames kennen we van haar entrecôte. Een broodje met entrecôte met frites en een salade kun je nu ook voor thuis bestellen via Deliveroo.

Kaagman en Kortekaas

Het altijd drukbezette Kaagman en Kortekaas biedt nu gerechten voor thuis. Vanaf 12.00 uur kun je je bestelling telefonisch (020-2336544) en via e-mail (info@kaagmanenkortekaas.nl) doorgeven en van 17.00-21.00 uur afhalen. Het menu vind je op Facebook.

Maris Piper Brasserie

Ook Maris Piper Brasserie levert nu aan huis. Steak tartare, beef wellington (voor 4 personen), een groene salade en zelfs cocktails zijn online te bestellen. Meer info: www.bredagroup-amsterdam.com/restaurant-maris-piper/.

Rijsel

Rijsel biedt Franse klassieke gerechten met een knipoog naar de Vlaamse keuken. De komende tijd is het restaurant zeven dagen per week ‘open’ via Deliveroo, maar je kan je bestelling ook telefonisch doorgeven via 020 4632142 en vervolgens de gerechten afhalen.


DEN HAAG

Traiteur Le Gone

Bij de Franse traiteur Le Gone op het Noordeinde kun je in deze periode niet aanschuiven voor een van zijn klassiekers, maar je kunt ze wel meenemen. Inclusief fijne kazen, wijn, brood en desserts.

LEIDEN

Bistro Bord’o

Bistro Bord’o komt naar je toe. De bezorging is zowel in Leiden als in Leiderdorp/Oegstgeest/Voorschoten/Zoeterwoude. Op het vriendelijk geprijsde menu staan bijvoorbeeld confit de canard en Iberico varkenswangstoof. Je bestelling kun je liefst per mail (info@bistrobordo.nl) of telefonisch (071-5130131) .

ROTTERDAM

Bistro Belén

Belén bezorgt zijn gerechten uit de Frans-Nederlandse keuken in heel Rotterdam West, maar afhalen is ook mogelijk. Je kunt tot 21 uur je bestelling plaatsen via whatsapp 06-2 012601, de volgende dag staat je bestelling klaar vanaf 17 uur (tijdstip in overleg), of deze wordt bezorgd. Het menu wordt bekendgemaakt via de site, instagram en Facebook.

Louise Petit Restaurant 

Louise Petit Restaurant serveert gerechten uit de klassieke Franse keuken. En daar kun je nu thuis van genieten. Het restaurant bezorgt aan de deur, maar je kunt bestellingen ook afhalen. Bestellingen voor de volgende dag worden tot 17.00 uur verwerkt. De gerechten worden de volgende dag tussen 17 en 20 uur geleverd. Betalingen vinden plaats via een tiki. Meer info: www.louisepetitrestaurant.com

© tekst en foto: Monsieur Plusfours 2020

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'