Interfabric: een culinaire schat in Les Batignolles (Parijs)

Les Batignolles in Parijs heeft zich ontpopt van een arbeiderswijk tot een trendy buurt voor de bohemien bourgeoisie, liefkozend ‘boho’s’ genoemd. Een enthousiaste recensie op Lefooding.com wees ons de weg naar Interfabric, een restaurant in deze buurt. Hoewel de naam bijna industrieel klinkt, is alles hier fait maison.

In november 2016 openden Alexia en Florent Artis hun kleine, eenvoudig ingerichte restaurant, waar de muren nog de sporen dragen van eerdere huurders. Tijdens ons bezoek zijn de tafels steeds bezet. Niet zo gek, want de menukaart is voor Parijse begrippen buitengewoon betaalbaar: 19 euro voor drie gangen. En keuzestress krijg je er niet van: er zijn 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 3 nagerechten en 2 belegde broodjes, met opties voor vegetariërs. Veel buurtbewoners kiezen ervoor hun lunch op te halen, want dat kan ook.

Boterzacht varkensvlees

We beginnen met een uitstekende gazpacho, gevolgd door boterzacht varkensvlees, geserveerd met geroosterde aardappelen en een frisse minisalade. Terwijl er direct een karaf water op tafel staat, besluiten we zelf een glas wijn alsook een mandje stokbrood te bestellen, want de laatste restjes van de goed op smaak gebracht saus willen we maar al te graag van het bord deppen. 

We sluiten af met een fijne chocoladekoek, dit keer prompt geserveerd met een kopje koffie. Hoewel de porties bescheiden ogen, verlaten we Interfabric met een voldaan gevoel. We komen zeker terug.

Interfabric, 44 Rue Legendre, 75017 Parijs. Geopend: ma t/m vr van 12.00-14.30 uur. Reserveren is niet mogelijk. Check het menu in de Stories op Instagram.

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2023

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'