Netflixtip: Pile ou face

Tijdens een onderzoek naar een mysterieuze moord onthullen twee zeer verschillende mannen een duister geheim dat ze allebei al lang verborgen hielden. Pile ou face (1980) is nu op Netflix te zien.

In Bordeaux is een vrouw overleden na een val uit het raam van haar appartement. Haar man, de saaie boekhouder Édouard Morlaix, beweert dat ze zelfmoord heeft gepleegd nadat zij ruzie hadden gemaakt. De zaak wordt algauw als afgesloten beschouwd, temeer omdat de politie de handen vol heeft met drugszaak

Inspecteur Baroni gelooft niet dat de vrouw zomaar uit het raam gevallen is en zet hardnekkig het onderzoek voort zonder dat zijn chefs het weten. Baroni verdenkt Morlaix ervan zijn vrouw te hebben vermoord. Naarmate de twee mannen elkaar beter leren kennen ontstaat er een speciale band. Een prachtig spel tussen de twee Franse topacteurs Philippe Noiret en Michel Serrault.

Kijk de film op Netflix

© Tekst: Monsieur Plusfours 2022; beeld: still uit Piles ou face

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'