Recept: Poulet au vinaigre

Een supersimpel Frans recept: poulet au vinaigre (kip met azijn). Dankzij de tomatenpuree en de mosterd komen de verschillende smaken mooi in balans.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

  • twee eetlepels olie
  • 250 gr kippendijen, in stukjes gesneden
  • een half blikje tomatenpuree
  • een eetlepel mosterd
  • twee eetlepels azijn
  • 80 cl volle melk of room

Aan de slag

Bak de stukjes kippendijen in de olie rondom lichtbruin. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Laat ca 20 minuten op een zacht vuur koken. Mocht de saus te dun zijn, laat dan nog wat inkoken.

Lekker met bijvoorbeeld parelcouscous en een groene groente zoals peultjes.

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2021

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'