Leef het Franse leven met deze 2 bloggers

Hoe is het om nu in Frankrijk te wonen? Juist in deze periode van een lockdown? An American in Paris David Lebovitz laat het ons zien met foto’s en filmpjes. En de Nederlandse Renée Vonk-Hagtingius blogt over haar leven in Zuid-Frankrijk.

Parijzenaars in de supermarkt

Over David Lebovitz hebben we hier al vaker geschreven. Op zijn instagramaccount vertelt hij over zijn kookavonturen, deelt hij recepten en geeft hij een inkijkje in zijn Parijse bestaan. In zijn instagramstories (filmpjes) komt de lichtstad pas echt tot leven – mede dankzij zijn soms scherpe commentaar.

De laatste dagen is hij niet heel erg blij, want Parijzenaars lappen in de supermarkt de anderhalvemeterregel aan hun laars. En ze versperren zede loopbanen door rustig met anderen te gaan praten. Maar gelukkig valt er op zijn instagramaccount ook veel te genieten: Davids manier van koken en vertellen werkt bijzonder aanstekelijk: je wilt meteen de keuken induiken.

Franse musici spelen in hun huiskamer

Renée Vonk-Hagtingius is schrijver en vertaler en woont in Zuid-Frankrijk. Op haar site kijkzuidfrankrijk.com geeft ze recepten en tips voor restaurants. Ook plaatst ze hier columns en nieuwtjes. Die laatste gaan, hoe kan het ook anders, de laatste weken vooral over het coronavirus. Zo zou uit gegevens van telefoonmaatschappij Orange blijken dat ruim 1 miljoen Parijzenaars hun stad of omgeving hebben verlaten. ‘Dat zou neerkomen op 17% van de bevolking van Grand Paris,’ schrijft Renée.

Maar ook deelt ze leuke zaken. De muziekbroers Renaud (violist) en Gautier (cellist) Capuçon bijvoorbeeld spelen dagelijks vanuit hun eigen huiskamer een stukje kamermuziek. ‘Elke dag eventjes genieten van een videofilmpje van enkele minuten, ter afleiding en vermaak.’

Huiskamermuziek tegen de corona-blues

© tekst: Monsieur Plusfours 2020

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'