Shoppen in de culinaire warenhuizen van Parijs

La Grande Epicerie van Le Bon Marché

Inkopen doen kun je in Parijs op de fijne markten en in gespecialiseerde eetwinkels. Maar je kunt je ook laten inspireren door de grote warenhuizen. À la Harrods in Londen vind je hier geweldige kruideniersafdelingen. Nicky Bouwmeester, hoofdredacteur van webazine frankrijk.nl, zette er drie op een rij.

La Grande Epicerie van Le Bon Marché

Ga voor de meest luxe ‘voedseltempel’ van Parijs naar Le Bon Marché, het warenhuis in de wijk Saint-Germain-des-Prés. Voor de mode is dit een bekend omloopadres, maar juist ook het etenswarengedeelte is indrukwekkend: zo uitgebreid en zo heerlijk decadent. Met exclusieve kruidenierswaren in de mooiste verpakkingen en veel instagrammable versproducten.

La Grande Epicerie van Le Bon Marché

Denk bijvoorbeeld aan dure hammen die waar je bijstaat in flinterdunne plakjes gesneden worden. En glanzende vissen en oesters op ijs, die je ter plekke kunt proeven… De specialiteiten komen uit alle hoeken van de wereld – en dan hebben we nog niet eens de (gillend dure) wijnkelder genoemd.

Goed om te weten: Op de rechteroever van de Seine zit sinds een paar jaar een tweede filiaal van La Grande Epicerie, in de chique winkelwijk Passy (16e arrondisement).

Galeries Lafayette Gourmet

Galeries Lafayette Gourmet

Galeries Lafayette heeft twee volle etages gewijd aan culinaire producten en etenswaren, in een apart gebouw, tegenover het ‘gewone’ warenhuis. Op de begane grond vind je vooral corners van bekende merken en chefs. Zoals de patisserie van Pierre Hermé, éclairs van Eclair de Génie, thee van Mariage Frères, vlees van de Parijse sterslager Hugo Desnoyer. Verder zijn er diverse barretjes waar je deze heerlijkheden direct kunt proeven.

Galeries Lafayette Gourmet

Maar het echt wow-moment komt in het souterrain. Daar zit een uitgebreide, luxe supermarkt, met versproducten en ontelbaar veel houdbare specialiteiten. Koekjes van Mère Poulard, roze biscuits uit Reims, calissons uit Aix-en-Provence, fleur de sel, tapenades, sardientjes, truffelolie, honderd verschillende soorten jam en nog veel meer…

Goed om te weten: Aan de Champs Elysée heeft Galeries Lafayette sinds 2019 een tweede filiaal geopend. Op de begane grond bevindt zich Le Food Court waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en diner. Maar ook een épicerie ontbreekt niet.

Le Printemps du Goût

Le Printemps du Goût

Warenhuis Printemps, ook op Boulevard Haussmann, kon natuurlijk niet achterblijven. Sinds 2018 heeft het op de bovenste twee verdiepingen van het gebouw met herenmode (Printemps l’Homme) een riante eetafdeling ingericht. Deze lichte verdiepingen met uitzicht op de Eiffeltoren bieden veel luxe comptoirs en restaurantjes. Een champagnebar, patisserie van Christophe Michelak, brood van Gontran Cherrier… Een fijne plek om te lunchen. 

Le Printemps du Goût

Verder zijn er veel artikelen in souvenirverpakkingen en rijen, rijen en rijen met potjes vol heerlijkheden. Deze voorverpakte kruideniersproducten leken ons overigens wel iets duurder dan in Galeries Lafayette Gourmet, waar het aanbod breder is (ook zakken Haribo bijvoorbeeld).

© Monsieur Plusfours, Nicky Bouwmeester, frankrijk.nl 2020; beeld: CC/Julia Fortuin (grote beelden Bon Marché en Lafayette), CC-BY A. Weidman (Beaupassage), CC-Bon Marché (in collage), CC-BY Nathalie Resende (broodje collage) Felicita -Ulrike Grafberger. Overige foto’s: Nicky Bouwmeester

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'