Hoera, een nieuw Frans filmfestival: Tapis Rouge

Nederland heeft weer een Frans filmfestival. Van 30 oktober tot en met 3 november vindt Tapis Rouge plaats, georganiseerd met de Alliance Française Amsterdam, in nauwe samenwerking met filmdistributeur Cinéart Nederland.

Het filmprogramma is te zien in Amsterdam en Den Haag. Ook worden in zeven andere steden met een Alliance Française een paar twee films vertoond. Nog geen landelijk festival dus, al is het wel ‘de bedoeling deze opzet de komende jaren uit te breiden en de festivalduur op te rekken. Alliance Française heeft 34 vestigingen in Nederland, dus landelijke dekking is zeker mogelijk, zeggen de organisatoren tegen Filmkrant.nl.

Ambitieus programma

De Franse regisseurs Olivier Nakache en Éric Toledano (Intouchables) zijn aanwezig bij de opening in Pathé Tuschinski waar Hors Normes (The Specials) in première gaat. Andere festivalgasten zijn schrijfster Leïla Slimani, aanwezig bij première van Chanson Douce, gebaseerd op haar gelijknamige boek.

Regisseur Mikhaël Hers zal de vertoning bijwonen van zijn recente film Amanda, over de jonge David die na een terroristische aanslag zijn zus verliest en de verantwoordelijkheid krijgt voor haar zevenjarige dochter. Tijdens de slotavond zal de Franse acteur en comedian Antoine Duléry zijn nieuwe show Encore un tour de Manivelle toelichten.

Franse meesterwerken

Het aanbod bestaat verder uit drie recente Franse meesterwerken die we volgens organisatoren gezien moeten hebben: 120 BPM, De rouille et d’os en Retour en Bourgogne.

Meer informatie over het programma is te vinden op tapisrougefransfilmfestival.nl/

© tekst: Monsieur Plusfours 2019

MELD JE AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'