Le monde d’Isabelle Huppert in het Filmmuseum

Isabelle Huppert in La Dentellière, still

Dat wordt een fijne zomer. Onze favoriete Franse actrice Isabelle Huppert staat in de spotlights in Filmmuseum Eye. Met meer dan dertig films, interviews, gasten en Q&A’s brengt Eye van 10 juli t/m 28 augustus 2019 een hommage aan deze fenomenale actrice. 

Isabelle Huppert speelt vaak onafhankelijke vrouwen met een innerlijke onrust en onthechting, rollen die zijn omgeven door mysterie. Ze is een onverschrokken actrice, niet bang om in de huid van manipulatieve, kille en zelfs gewelddadige vrouwen te kruipen.

Prijzen

Haar rollen hebben Huppert al verschillende prijzen opgeleverd, waaronder de Franse César, de Europese Film Prijs, De Zilveren Beer van Berlijn, de Best Actor Award in Cannes en de Golden Globe. Voor haar rol in Paul Verhoevens Elle (2016) werd ze genomineerd voor een Oscar.

Hommage

Naast het retrospectief brengt Eye een aantal hoogtepunten uit in de filmtheaters: Les valseuses, La céremonie, La dentellière en La pianiste. Dus, wie niet in de hoofdstad woont, kan ook van dit fijne programma genieten.

Meer informatie op www.eyefilm.nl.

© Monsieur Plusfours 2019

MELD JE AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'