Binnenkijken bij een Parijse interieurarchitect – en bijna alles is te koop

darre3

De Franse interieurarchitect en ontwerper Vincent Darré gaat verhuizen. Hij verlaat zijn appartement in de Rue de Bellechasse (Rive Gauche) en strijkt neer in het eerste arrondissement (Rive Droite). Hij heeft de wens om ‘zichzelf opnieuw uit te vinden’. En dus verkoopt hij het interieur van zijn appartement, door de New York Times omschreven als een bonbondoos.

De catalogus van het Parijse veilinghuis Piasa biedt behalve enkele antieke stukken ook meubels, kleden en andere werk van Darré, zoals een bureau op poten die de vorm van botten hebben. De ontwerpen laten veelal Darrés voorliefde voor het surrealisme zien.

Wie het eclectische interieur van de ontwerper met eigen ogen wil aanschouwen: van 19 t/m 23 november 2016 is een remake van Darré’s appartement in het veilinghuis te zien. Op de laatste kijkdag vindt vanaf 19.30 uur de veiling plaats. Daarna kan Darré weer met een blanco pagina beginnen en een nieuwe verzameling beginnen.

Tekst: ©:Monsieur Plusfours 2016; foto’s: veilingcatalogus van Piasa

SMAAKT DIT NAAR MEER? MELD JE DAN AAN VOOR DE GRATIS MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF!


darre2

darre1

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'