Parijstip: Restaurant Loulou geopend in Musée des arts décoratifs

Loulou, begane grond; beeld © Adrien Dirand

Loulou, begane grond; beeld © Adrien Dirand

Byebye Le Saut du Loup, het restaurant in het Musée des arts décoratifs in Parijs. Met zijn zwart-witte interieur deed het inmiddels wat gedateerd aan. Hello Loulou! Een veel klassieker ogend restaurant dat dit voorjaar zijn deuren heeft geopend.

Achter het restaurant zit het team van Monsieur Bleu, het fraaie restaurant in de grootse expositieruimte Palais de Tokyo (Parijs). Voor het interieur met een grote wow-factor tekende Joseph Dirand. Inderdaad, ook de ontwerper van het stijlvolle Monsieur Bleu. Dirand koos voor marmer, spiegels, de bekende tulpstoel van Eero Saarinen, een vleugje sixties en hier en daar wat art deco-details. Niet alleen telt het restaurant twee verdiepingen, ook heeft het een groot terras met uitzicht op de Louvre-piramide. Heerlijk voor de zomer dus.

Franse en Italiaanse Rivièra

Chefkok Benoît Dargère stelde de kaart samen, met verwijzingen naar de Franse en Italiaanse Rivièra. Pijlinktvissalade, gefrituurde courgettebloemen, pasta alle vongole, pizza en tiramisu – het lijkt vooral Italiaans te zijn wat de klok slaat. En terwijl je geniet van je dis, kun je ondertussen gluren naar de buren: de Parijse incrowd en zij die graag zien en gezien worden.

Loulou, 107, rue de Rivoli, 75001 Parijs. Metro: Palais Royal-Musée du Louvre, Tuileries, Pyramides. 

Tekst: © Monsieur Plusfours 2016; beeld: © Adrien Dirand

SMAAKT DIT NAAR MEER? MELD JE DAN AAN VOOR DE GRATIS MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF!

Loulou, eerste verdieping, beeld © Adrien Dirand

Loulou, eerste verdieping, beeld © Adrien Dirand

2 reacties op “Parijstip: Restaurant Loulou geopend in Musée des arts décoratifs

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'