Op de draaitafel: Aafje Heynis’ Go to sleep

Aafje Heynis

Foto van Aafje Heynis: Anefo – Nationaal Archief. CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Op 16 december sloot altzangeres en zangpedagoge Aafje Heynis (1924-2015) haar ogen. Tot 1983, het jaar waarin ze stopte met optredens, was ze in binnen- en buitenland een gevierd concertzangeres. In een interview in Vrij Nederland vertelde ze dat ze ‘tot vervelens toe een Bach- en Händel-zangeres [werd] genoemd’. Ze noemde het een stempel dat haar was opgedrukt. ‘Ik kan ontzettend veel plezier beleven aan humoristische teksten van Wolf of Brahms. Als zo’n tekst echt goed is, dan gier ik het uit van het lachen.’ Alle reden om nog eens te luisteren naar een lied uit Heynis’ brede repertoire: de Britse folksong ‘Go to sleep’.

Tekst: © Monsieur Plusfours 2015

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'